Hva er Tadata?

Tadata er en datadelingsplattform som har til hensikt å gjøre det enkelt for bedrifter og organisasjoner å tilgjengeliggjøre datakilder og datasett gjennom APIer.

Vår ambisjon er å skape et rammeverk og insentiver for at bedrifter og institusjoner skal dele den dataen de sitter på. Vi ønsker å gjøre det enkelt for folk å finne tilgjengelig data og legge grunnlaget for ny verdiskaping.

Hvordan ble Tadata til

Vi er tre venner som var frustrert over samme problem. APIer er vanskelige å finne og ofte dårlig dokumentert og uoversiktelige. Vi fant ut at det ville vi gjøre noe med det. Med korona i ryggen og sosialt liv på vent gikk vi i gang med å skape tadata.no. Det vi har delt på tadata.no nå er første skritt på vei mot vår visjon.

Vår ambisjon er å gjøre datadeling sexy. Vi baner vei gjennom jungelen av ustrukturert og slumsete dokumentasjon for å gjøre det enkelt for mannen i gata å forstå og ta i bruk APIer. På tadata.no samler vi norges APIer på en lettfattelig og sammenlignbar måte. I tillegg har vi bygget funksjonalitet for å teste datakildene direkte i nettleseren. Dette er bare starten og vi håper å ha deg med på reisen videre.

Tadata teamet
Gründerne Jostein Hellerud, Tuva Ramsøe Bredesen og Audun Matre Meinich

Hvem er Tadata?

CEO Tuva Ramsøe Bredesen
Tuva Ramsøe Bredesen
CEO
CTO Jostein Hellerud
Jostein Hellerud
CTO
CPO Audun Matre Meinich
Audun Matre Meinich
CPO
Frontend Utvikler Simon Jespersen
Simon Jespersen
Frontend Utvikler